ua en ru

В Україні скоротилися всі посівні площі під озимі культури, крім пшениці

В Україні в 2015 р. всі посівні площі під озимі культури, крім пшениці, скоротилися. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив керівник служби бізнес-проектів ІА "АПК-Інформ" Родіон Рибчинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми говоримо про посівні площі під озимі культури, то вони в поточному році досить істотно за всіма без винятку озимим відрізняються від тих значень, які були раніше. Досить сказати, що, наприклад, по пшениці посівні площі були збільшені на 11% в порівнянні з 2014 роком (осіннього посіву 2013) і склали 6,8 мільйона гектар", - заявив Рибчинський.

"Інші культури показали негативну динаміку: так ячмінь - посівні площі були скорочені на 8% до 1 млн 74 тис. га, жито - фактично на третину були скорочені посіви і доведені до абсолютного антирекорду за посівними площами - 149 тис. га, ріпак - посівні площі скоротилися на 5% - до 891 тис. гектар",- зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко заявляв, що площі посівних в Україні в 2015 р. залишиться на торішньому рівні.