ua en ru

У ЄС схвалили українські біометричні паспорти

У ЄС схвалили українські біометричні паспорти

Посольства країн Європейського союзу та дипломатичні установи інших держав надали схвальні відгуки щодо зразків українських біометричних паспортів. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"За результатом вивчення іноземними фахівцями з безпеки паспортних документів, надісланих МЗС України до дипломатичних установ іноземних держав, акредитованих в Україні, нових зразків українських біометричних паспортів міністерство вже отримало їх схвальні відгуки щодо високого ступеню захисту, дизайну, якості поліграфічних робіт та функціональності нових українських паспортів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, український біометричний паспорт за вищезазначеними параметрами відповідає усім міжнародним стандартам та передовим технологіям у сфері виготовлення проїзних документів.

"Про це також свідчать дані експертиз, які виробник бланків паспортів ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" отримало від лідера світових лабораторій з визначення якості захисту документів - німецького інституту FOGRA. Паспорт оцінений на дуже високому рівні", - зазначають в українському МЗС.

Нагадаємо, 3 лютого 2015 р. Україна передала ЄС зразки своїх біометричних паспортів.