ua en ru

В Україні необхідно відновити довіру громадян до органів влади, - Курус

Першочергове завдання в Україні - це відновлення довіри до органів влади та об'єднання громадян довкола реалізації демократичного устрою. Про це повідомив голова правління новоствореного Українського центру прямої демократії Ігор Курус.

Курус підкреслив, що за роки незалежності українці втратили довіру до основних державних інститутів.

"Ми створили Український центр прямої демократії для того, щоб пропагувати та запровадити елементи прямої демократії, в тому числі і петиції, на всіх рівнях - від місцевих громад до загальнодержавного рівня", - наголосив він.

Курус переконаний, що елементи прямої демократії, які залучать максимальну кількість громадян до формування порядку денного влади та контролю за владою, зроблять дії влади більш відповідальними і мотивованими.

Співзасновник центру Віталій Шевченко зазначив, що корупція процвітає там, де не працюють державні інститути. "Якщо ми визнаємо, що сьогодні для України найбільшою проблемою є корупція, в тому числі - політична, то боротьба з нею повинна набути національних масштабів. Ми зможемо подолати корупцію, коли на боротьбу з нею стануть не тільки Президент і Антикорупційне бюро, а коли боротися з нею почне кожен громадянин через запровадження елементів прямої демократії", - наголосив він.

Засновники центру підкреслили, що новостворений Український центр прямої демократії розпочинає просвітницьку роботу по запровадженню нових підходів з комунікації між громадянами, суспільством та владою серед територіальних громад для того, щоб відновити довіру суспільства до державних інститутів та не дати центральній владі отримати монополію на прийняття рішень.