ua en ru

Україна готова до початку опалювального сезону, - Демчишин

Україна готова до початку опалювального сезону, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Міністр енергетики закликав не вірити тим, хто заявляє про неготовність до зими

Міністр палива і енергетики Володимир Демчишин стверджує, що країна готова до початку опалювального сезону. Про це він заявив сьогодні в ході години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будь ласка, не вірте тим, хто каже, що ми не готові. Ми готові в повній мірі. У нас достатньо потужностей теплогенерації, повною мірою профінансовані тарифи, тарифи покривають собівартість, збір достатній для того, щоб провести ремонти, підготуватися до опалювального сезону та закупити паливо", - заявив Демчишин.

Нагадаємо, у понеділок прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звинуватив Міністерство енергетики та вугільної промисловості в зриві підготовки до опалювального сезону.

"Ми нещодавно провели засідання енергетичного штабу по підготовці до осінньо-зимового періоду. І я змушений констатувати, що Міністерством енергетики зірвано виконання ряду пунктів розпорядження про підготовку до осінньо-зимового періоду. В першу чергу мова йде про накопичення ресурсу вугілля на станціях", - заявив Яценюк.