ua en ru

Яценюк звинуватив Раду у втраті Україною 30 пунктів в рейтингу Doing Business

Яценюк звинуватив Раду у втраті Україною 30 пунктів в рейтингу Doing Business Фото: Арсеній Яценюк

Рада не підтримала законопроекти про поліпшення рейтингу України в Doing Business

Україна втратила 30 пунктів в рейтингу Doing Business через те, що Верховна Рада не підтримала два законопроекти, подані Кабінетом міністрів. Про це заявив в ході засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я просто розчарований тим, що парламент вже в третій чи в четвертий раз не голосує за два закони про поліпшення рейтингу України в Doing Business. Через те, що парламент не підтримав ці законопроекти, втратили 30 пунктів поліпшення інвестиційної привабливості України", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 21 травня 2015 р. Рада провалила законопроект про поліпшення позиції України в Doing Business. Як заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова, представляючи даний законопроект в парламенті, в ньому пропонувалося скоротити строки виконання рішень суду з 6 до 4 місяців, ввести електронні торги по заарештованим земельних ділянок, розширити коло осіб, що мають право публікувати витяги з Державного земельного кадастру, зобов'язати арбітражних керуючих розкривати інформацію про боржника на спеціалізовано сайті, надати кредиторам право участі в узгодженні значних угод щодо майна боржника.

"Цей законопроект, який дозволить нам вже до кінця цього місяця у рейтингу організації Doing Business піднятися на 13 позицій. Кожна позиція - це 500 млн дол. інвестицій в країну. Ми зараз на 96 позиції - це ганьба", - зазначила Севастьянова.

Втім, її аргументи не переконали нардепів, і законопроект № 2679 у першому читанні отримав всего136 голосів. Не вдалося і повернути цей законопроект суб'єкту законодавчої ініціативи - відповідну пропозицію підтримали лише 219 парламентаріїв.