ua en ru

Степанов просить посилити карантин на місцях. Київ і Вінниця ближче всіх до "червоної зони"

Степанов просить посилити карантин на місцях. Київ і Вінниця ближче всіх до "червоної зони" Фото: Максим Степанов (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні місцева влада має запровадити додаткові карантинні заходи. Це має запобігти попаданню нових регіонів регіонів до "червоної зони".

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Зараз, якщо подивитися на показники в різних регіонах, досить напружена ситуація у Вінницькій області та Києві. Вони ближче всіх до переходу на "червоний рівень". Тому хочу звернутися до органів місцевого самоврядування, (слід, - ред.) посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Можливо, ввести додаткові обмеження ", - зазначив Степанов.

За його словами, на сьогодні є позитивний приклад у Львові, коли після його п'ятничного візиту мер міста Андрій Садовий підтримав переведення учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

Міністр також закликав мерів інших українських міст у разі погіршення епідеміологічної ситуації не чекати вказівок зверху, а приймати контрзаходи на місцях, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я, науковців і епідеміологів.