ua en ru

У США уклали перший за 40 років контракт на експорт нафти

У США уклали перший за 40 років контракт на експорт нафти Фото: у США уклали перший за 40 років контракт на експорт нафти

Компанія Enterprise Products до початку 2016 відвантажить 600 тис. барелів добутої в Техасі нафти

Американська компанія Enterprise Products в перший тиждень січня 2016 року відвантажить 600 тис. барелів добутої в Техасі нафти з терміналу в Х'юстоні. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Таким чином, вона стала першою компанією в США, уклала контракт на експорт нафти після скасування відповідної заборони Конгресом.

"Ми раді оголосити про нашому першому контракті по експорту нафти з США. Згідно з нашими даними, це може стати першою відвантаження на експорт американської нафти з Мексиканської затоки майже за 40 років", - заявив головний операційний директор Enterprise Products Джим Тіг.

В Enterprise вважають, що зняття заборони на експорт нафти посприяє економічному зростанню і створенню робочих місць в США, а також підвищить енергетичну безпеку країни.

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року нижня палата Конгресу США підтримала законопроект про скасування заборони на експорт нафти.