ua en ru

Шахтарі Львівської області перекрили трасу на Польщу

Шахтарі Львівської області перекрили трасу на Польщу Фото: збір гірників у Червонограді перед виїздом на перекриття траси

Гірники почали безстрокову акцію протесту

Сьогодні, 12 січня 2016 року, під Львівської області близько 250 гірників перекрили трасу Львів - Рава-Руська. Про це повідомив глава вторинної профспілкової організації шахти "Межирічанська" Андрій Паска, передає zik.ua.

За словами Паски, шахтарі перекрили дорогу на пішохідному переході біля села Смереків.

"Акція безстрокова. Вона може тривати і цілий день", - заявив Паска і додав, що участь у протесті приймає орієнтовно 250 чоловік.

Відзначимо, раніше сьогодні голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець повідомляв, що близько трьохсот гірників виїхали з Червонограда на шести автобусах, щоб перекрити трасу.

Поліція попереджає водіїв, що на автодорозі Львів - Рава-Руська обмежено рух транспорту в районі села Смереків. За даними правоохоронців, на цій ділянці дороги близько трьохсот осіб безперервно рухаються пішохідним переходом і не пропускають транспортні засоби.

Поліція закликає водіїв тимчасово утриматися від поїздок у цьому напрямку.

Нагадаємо, напередодні більше 100 шахтарів перекрили дорогу у Львівській області. Як повідомлялося, 11 січня, шахтарі провели мітинг на центральній площі Червонограда, а опівдні в трьох кілометрах від рудника заблокували дорогу, що веде до нього.

"Таким чином вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не тільки в Україні, але і в Європі", - написав у своєму Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Варто відзначити, що шахтарі Львівської області 2 січня почали страйк із-за боргів по зарплаті.

"Шахтарі Львівщини розпочали новий 2016 рік з страйки! Як повідомив голова ППО НПГУ шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" Віталій Онижук, 2 січня на цій шахті гірники другої зміни розпочали стихійний страйк. Зараз на 15:00 скликається рада голів організацій Незалежної профспілки гірників України на ДП "Львіввугілля" для того, щоб визначити, які заходи необхідно вжити для погашення заборгованості по заробітній платі", - повідомив Волинець.