ua en ru

Літак ВПС США вилетів у район Керченської протоки

Літак ВПС США вилетів у район Керченської протоки Фото: Boeing RC-135 (з відкритих джерел)

Польоти союзників здійснюються кожен день з моменту виходу наших кораблів з Одеси

Літак розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил (ВПС) США з бортовим номером 64-14848 розпочав здійснення польотів поблизу Керченської протоки. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Як зазначається, Boeing RC-135 - сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США та Королівськими ВПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації.

В повідомленні підкреслюється, що польоти союзників здійснюються кожен день з моменту виходу наших кораблів з Одеси.

Літак ВПС США вилетів у район Керченської протоки

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що два кораблі Військово-морських сил України (ВМС) планують пройти з Одеси в Бердянськ через контрольовану Росією Керченську протоку. Пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили з Одеси 20 вересня.

Кораблі направляються до Бердянську, де, як повідомляється, стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Крім того, раніше повідомлялося, що Військово-морські сили Збройних сил України збільшать присутність в Азовському морі в зв'язку з діями Росії, пов'язаними з блокуванням судів.