ua en ru

Два кораблі ВМС України планують пройти з Одеси в Бердянськ через Керченську протоку

Два кораблі ВМС України планують пройти з Одеси в Бердянськ через Керченську протоку Ілюстративне фото (ukrmilitary.com)

Кораблі мають стати основою військово-морської бази українського флоту на Азовському морі

Два кораблі Військово-морських сил України (ВМС) України планують пройти з Одеси в Бердянськ через контрольовану Росією Керченську протоку. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Як зазначається, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили з Одеси 20 вересня. Кораблі направляються до Бердянську, де, як повідомляється, стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Крім того, повідомляється, що починаючи від переходу поблизу окупованого Севастополя кораблі почали супроводжувати патрульний корабель Берегової охорони ФСБ РФ та ще один не встановлений корабель.

"Очікується, що прохід з Чорного у Азовське море буде відбуватися через контрольовану росіянами Керченську протоку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 22 вересня, Прикордонна служба ФСБ Росії заявила, що два кораблі Військово-морських сил України нібито увійшли у виняткову економічну зону РФ біля берегів окупованого Криму, і їх супроводжують кораблі берегової охорони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Військово-морські сили Збройних сил України збільшать присутність в Азовському морі в зв'язку з діями Росії, пов'язаними з блокуванням судів.