ua en ru

Рада знов провалила законопроект про покращення позицій України в Doing Business

Рада знов провалила законопроект про покращення позицій України в Doing Business Фото: Верховна Рада України

Пропозицію повернути законопроект суб’єкту законодавчої ініціативи підтримали лише 219 парламентарів

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект № 2679 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні)". За відповідне рішення проголосували лише 136 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Пропозицію повернути цей законопроект суб'єкту законодавчої ініціативи підтримали лише 219 парламентарів.

Як заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова, представляючи даний законопроект у Верховній Раді України, у цьому законопроекті пропонується скоротити строки виконання рішень суду з 6 до 4 місяців , запровадити електроні торги по арештованим земельним ділянкам, розширити коло осіб, що мають право надавити витяги з Державного земельного кадастру , зобов'язати арбітражних керуючих розкривати інформацію про боржника на спеціалізовано веб-сайті, надати кредиторам право участи у погодженні значних правочинів щодо майна боржника.

"Цей законопроект, який дозволить нам вже до кінця цього місяця рейтингу організації Doing Business піднятися на 13 позицій загалом. Кожна позиція - це 500 млн дол. інвестицій в країну. Ми наразі на 96 позиції - це ганьба", - сказала Севастьянова.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 р. Рада відхилила законопроект про поліпшення позиції України в Doing Business.