ua en ru

Рада відхилила законопроект про поліпшення позиції України в Doing Business

Рада відхилила законопроект про поліпшення позиції України в Doing Business

Народні депутати не підтримали у першому читанні урядовий законопроект №2382 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо окремих правових аспектів поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business)". За відповідне рішення проголосували лише 187 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Пропозицію про повернення до цього законопроекту підтримали лише 190 парламентаріїв. А за пропозицію про направлення цього законопроекту на повторне перше читання проголосували 191 нардеп. Таким чином, законопроект був відхилений.

Зазначимо, що це законопроект розглядається у Верховній Раді не перший раз. Так 19 березня 2015 р. нардепи вже направляли законопроект про поліпшення позиції України в Doing Business на доопрацювання в Кабмін, оскільки, на думку депутатів, цей документ був погано підготовлений.

У свою чергу в уряді зазначили, що ухвалення цього законопроекту допоможе Україні істотно просунутися в рейтингу Doing business, оскільки пропонує зміни до законодавства, які допоможуть залучити інвесторів.

"Основні положення - це зміни в процедури відновлення платоспроможності, тобто законодавство про банкрутство, зміни до законодавства про виконавче провадження, зміни господарського процесуального законодавства", - заявив заступник міністра юстиції України Антон Янчук на засіданні комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

У Кабміні наголошують, що прийняття законів пропонованих законопроектом №2382 має відбутися до 1 червня 2015 р.

Нагадаємо, Кабмін вніс у Раду цей законопроект 16 березня 2015 р.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що сподівається на істотне поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business.