ua en ru

Рада підтримала призначення Білоуса головою ФДМУ

Рада підтримала призначення Білоуса головою ФДМУ Фото: Ігор Білоус

За відповідне рішення проголосували 258 нардепів

Верховна Рада України підтримала проект постанови № 2882 "Про призначення Білоуса І.О. головою Фонду державного майна України". За відповідне рішення проголосували 258 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Відповідний проект постанови Кабмін вніс у Раду 18 травня 2015 р.

Нагадаємо, 23 березня 2015 року Кабінет міністрів України звільнив голову Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса та його заступників Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка через підозри в корупції. Сам Білоус в ході засідання Кабміну заявив, що вирішив скласти повноваження.

В кінці квітня коаліція затвердила кандидатуру Білоуса на посаду голови Фонду держмайна України. До цього часу головним претендентом на пост голови ФДМУ вважався Дмитро Парфененко. "Я особисто запропонував Білоуса", - заявляв Луценко. У той же час він зазначив, що щодо кандидатури Білоуса на посаду голови ФДМУ в коаліції поки йдуть дискусії. Лідер фракції БПП вважає, що Білоус буде компетентним керівником ФДМУ, а в Фиксальной службі, за його словами, він був не фахівець. Білоус неодноразово заявляв, що якщо в уряді йому запропонують залишитися на держслужбу, він прийме таку пропозицію.

Відзначимо, 5 травня головою ГФС був призначений Роман Насиров.