ua en ru

Практична підготовка ЛитПолУкрбриг може розпочатися у 2016

Практична підготовка ЛитПолУкрбриг може розпочатися у 2016 Фото: міністр оборони України Степан Полторак

Про це сьогодні заявив міністр оборони України Степан Полторак під час робочої зустрічі з очільниками військових делегацій Литви, Латвії, Естонії та Польщі

У 2016 році може розпочатися практична підготовка спільної бригади України, Польщі і Литви, відомої як "ЛитПолУкрбриг", або ще "УкрПолЛит". Про це сьогодні заявив міністр оборони України Степан Полторак на прес-конференції під час робочої зустрічі із главами військових делегацій Литви, Латвії, Естонії та Польщі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотів би сказати про домовленості, яких ми сьогодні досягли між Республікою Польщею та Литвою щодо продовження роботи спільної бригади литовсько-українсько-польської. На сьогодні 18 офіцерів Збройних сил України вже працюють у штабі, де проводять налагодження. Сподіваюся на те, що наступного, на початку 2016 року ми урочисто відкриємо ту програму і приступимо до практичної підготовки цієї бригади", - додав Полторак.

Як уточнюється, 18 офіцерів ВСУ зараз перебувають у Польщі. "До бригади, яка починає діяти, наші 18 офіцерів, що пройшли до керівництва нашої спільної бригади литовсько-польсько-української, вже в Польщі проходять навчання. І коли наберуть обертів, ми офіційно відкриємо цю бригаду", - наголосив міністр оборони.

За його словами, під час переговорів із главами делегацій балтійських країн і Польщі, зокрема, обговорювалося питання військово-технічного співробітництва.

"Сьогодні обговорювалося багато питань, основні з них пов'язані з поліпшенням військово-технічного співробітництва та підготовкою фахівців. Також питання, пов'язані з підготовкою підрозділів і проведенням спільних навчань. "І тут у нас є серйозні домовленості й нові пропозиції", - зауважив Полторак.

Нагадаємо, у складі "ЛитПолУкрбриг" перебувають 18 українських військових.

Раніше в липні Україна, Польща і Литва підписали техугоду щодо спільної військової бригади.