ua en ru

Від пожеж в Забайкаллі постраждали понад 21 тис. осіб

Від пожеж в Забайкаллі постраждали понад 21 тис. осіб Від пожеж в Забайкаллі постраждали понад 21 тис. осіб

Внаслідок інтенсивних лісових пожеж, що поширилися в Забайкальському краї Російської Федерації, кількість постраждалих склала понад 21,5 тис. осіб. Про це заявив віце-прем'єр уряду Забайкальського краю Геннадій Чупін, передає "Чита.РУ".

Крім того, портал повідомляє, що до вечора 14 квітня площа пожеж зросла до 45 тис. га.

У той же час російська влада продовжує спроби ліквідації вогню.
Зокрема, Гідрометцентр Росії повідомляє про ліквідацію 94 лісових пожеж на площі 22,5 тис. га. Для гасіння пожеж влади залучили 3, 5 тис. осіб, 701 одиницю техніки та 3 повітряних судна.

Також на режим надзвичайної ситуації був запроваджений на всій території Республіки Хакасія, Забайкальського краю, Амурської області, в одному муніципальному районі Красноярського краю і в двох муніципальних районах Республіки Бурятія.

Начальник ситуаційного центру Росгідромету Юрій Варакин заявив "Російській службі новин", що пожежі в Забайкаллі, Хакасії і Тиві не вщухнуть до травня у зв'язку з певними погодними умовами. Тим не менш, передбачається, що інтенсивність пожеж буде низькою.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що кількість жертв пожеж у Хакасії зросла до 23 осіб. На даний момент ця цифра залишається незмінною.