ua en ru

Кількість жертв пожеж у Хакасії зросла до 23 осіб

Кількість жертв пожеж у Хакасії зросла до 23 осіб За медичною допомогою звернулися понад 600 осіб

Кількість жертв пожеж у Хакасії (Росія), викликаних підпалами трави та сильним вітром, зросла до 23 осіб. Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна.

"В даний час слідча група продовжує проводити огляди місця події, допити свідків і потерпілих. На даний момент слідство має інформацію про 23 загиблих", - заявив Маркін.

До цього йшлося про 16 загиблих і вісьмох постраждалих, які перебувають у важкому стані.

У СК уточнили, що кримінальні справи, які були порушені за фактом пожеж, об'єднали в одне провадження. Воно було передано для подальшого розслідування в Головне слідче управління СК Росії.

Представник СК пообіцяв, що "після з'ясування всіх обставин у рамках кримінальної справи буде дана правова оцінка діям або бездіяльності осіб, відповідальних за організацію роботи із забезпечення протипожежної безпеки в населених пунктах".

Вранці, 13 квітня, в Хакасії були ліквідовані всі пожежі. В результаті стихійного лиха за медичною допомогою звернулися понад 600 осіб.

Зазначимо, пожежі в регіоні почалися 25 березня, 12 квітня їх площа різко збільшилася. За втрачене житло постраждалі отримають компенсацію в розмірі 100 тис. руб. За даними Всеросійського союзу страховиків, близько 90% згорілих будинків не були застраховані.