ua en ru

Порошенко надав громадянство онукові українського мецената Терещенка

Президент України Петро Порошенко вручив паспорт громадянина України онуку відомого українського підприємця та мецената Михайла Терещенка, також підприємцю та меценату Мішелю Терещенко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Повідомляється, що Мішель сам висловив бажання отримати українське громадянство, що високо оцінив Президент.

"Ви внесли величезний внесок у розвиток і формування української нації, тому що ті музеї, культурні цінності, які були сформували вашим дідом, є надзвичайно важливими для нас. Ваш дід дуже схвалив би це рішення", - заявив Порошенко.

Отримуючи паспорт з рук Глави Української держави, Мішель Терещенко зазначив, що незважаючи на те, що він народився у Франції, вважає Україну своєю Батьківщиною.

Повідомляється, що Мішель Терещенко народився у Франції, проте вже більше десяти років живе в Україні. Повернувшись на історичну батьківщину, він зайнявся відродженням льонарства і написав свою першу книгу про Михайла Терещенка.

Зазначимо, що дід Мішеля - Михайло Терещенко був одним з перших українських промислових магнатів. До 80% своїх доходів родина Терещенків витрачала на благодійність та розвиток місцевої інфраструктури. Саме їм Київ зобов'язаний такими закладами, як Київський політехнічний інститут, музей імені Богдана та Варвари Ханенків, "Охматдит", Володимирський собор, Перша гімназія, Консерваторія імені Чайковського, Історичний музей і Національний художній музей, Музей Шевченка, музей Російського мистецтва, Національна медична бібліотека та інші.

Нагадаємо, в січні Комісія з питань громадянства при Президентові України внесла пропозицію Президенту Петру Порошенку про надання громадянства п'яти іноземцям, які претендують на посади в українських органах влади.