ua en ru

Яценюк пригрозив Медведєву "дзеркальною" відповіддю на введення торгових обмежень

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву "дзеркальною" відповіддю на введення торгових обмежень.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву "дзеркальною" відповіддю на введення торгових обмежень. Про це Яценюк заявив сьогодні після засідання урядового комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Усі економічні документи щодо імплементації угоди з ЄС урядом розробляються і набудуть чинності, коли Україна відкриє ринок для європейських товарів, - заявив Яценюк.

Він наголосив, що Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, ратифікувала її і прийняла рішення про імплементацію.

"Нехай росіяни свій шантаж залишать для себе. Якщо Росія введе обмежувальні заходи, ми невідкладно введемо дзеркальні заходи проти Росії", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що підписав постанову про введення торгових мит на українські товари, яке вступить в силу, якщо Україна достроково почне реалізувати положення про зону вільної торгівлі з Європейським союзом.

16 вересня 2014 р., Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Разом з тим за результатами тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ 12 вересня 2014 р. були досягнуті домовленості, згідно з якими вступ у силу економічної частини УА з ЄС, а саме зони вільної торгівлі між ЄС і Україною відкладено на кінець 2015 р.