ua en ru

Янукович прийняв привітання від світових лідерів із Днем Незалежності України

Президент України Віктор Янукович сьогодні, 24 серпня, з нагоди 22-ї річниці Незалежності України приймає привітання від світових лідерів. Свої поздоровлення Януковичу передали Президенти США та Російської Федерації Барак Обама та Володимир Путін.

Президент України Віктор Янукович (на фото) сьогодні, 24 серпня, з нагоди 22-ї річниці Незалежності України приймає привітання від світових лідерів. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Фотогалерея: День Незалежності України 2013 - офіційні урочистості в Києві

Свої поздоровлення Януковичу передали Президенти США та Російської Федерації Барак Обама та Володимир Путін відповідно.

"Протягом останніх двох десятиліть наші нації разом зробили багато для забезпечення миру і безпеки в усьому світі, і наше стратегічне партнерство відображає зобов'язання Сполучених Штатів допомагати народу України досягти своєї мети і стати благополучною європейською демократією", - йдеться у привітанні Обами.

Президент США висловив надію на "тісну співпрацю протягом наступних місяців, щоб допомогти Україні досягти прогресу у її європейських прагненнях і проведенні реформ, які необхідні для забезпечення верховенства права та успішної і відкритої економіки".

Додамо, що напередодні посольство США в Україні презентувало музичне привітання до Дня Незалежності України.

Путін, своєю чергою, у вітальній телеграмі високо оцінив усебічний характер російсько-українських зв'язків, а також зазначив, що його нещодавні зустрічі з Януковичем у Києві та Севастополі, спільне святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, а також Дня Військово-Морського Флоту Росії і Дня флоту України знову підтвердили непорушність вікових традицій дружби і добросусідства.

Також російський лідер висловив готовність і надалі нарощувати взаємовигідну російсько-українську співпрацю в політичній, економічній і гуманітарній галузях, просувати перспективні проекти як у двосторонньому форматі, так і в рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Додамо, що свої вітання з нагоди Дня Незалежності України також висловили Президенти Польщі та Франції Броніслав Коморовський і Франсуа Олланд відповідно. Так, Коморовський у телефонній розмові побажав українській державі миру, злагоди і процвітання, а також успішного просування на шляху євроінтеграції.

"Висловлюю надію, що зближення України з Європейським союзом буде продовжуватися, досягнувши нового етапу протягом найближчих місяців. Таке зближення, відповідно до спільних цінностей демократії та правової держави, які покладені в основу політики партнерства ЄС з його східними партнерами, відповідає довгостроковим інтересам Євросоюзу і України. Переконаний, що Вам вдасться спрямувати імпульси, які дозволять підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом", - йдеться у привітанні Олланда.

"Бажаю також розвитку відносин між Францією і Україною протягом найближчих років. У цьому відношенні відзначаю із задоволенням підписання нової дорожньої карти двосторонніх відносин з нагоди візиту вашого міністра закордонних справ до Парижа на початку червня цього року", - резюмував французький лідер.

Янукович прийняв привітання від світових лідерів із Днем Незалежності України

Крім того, із привітаннями виступили Президенти Німеччини, Італії та Австрії Йоахім Гаук, Джорджіо Наполітано та Гайнц Фішер відповідно.

"Німеччина щиро зацікавлена ​​у стабільній і процвітаючій Україні, яка б визнавала такі європейські цінності, як демократія і правова держава. Ми й у майбутньому як надійний партнер будемо поруч із Вашою країною та на основі цих загальних цінностей підтримувати в міру своїх сил подальше наближення України до ЄС, а також пов'язані з ним зусилля, спрямовані на реформи", - йдеться у привітанні Гаука.

Наполітано розраховує на позитивне продовження і зміцнення співробітництва між Італією та Україною з використанням можливостей, які надає шлях політичної асоціації та економічної інтеграції Києва з ЄС. "Дозвольте висловити сподівання, що запланований Саміт "Східного партнерства" ЄС у Вільнюсі наприкінці листопада поточного року буде успішним для всіх учасників", - додав федеральний Президент Австрійської Республіки.

Не обійшли увагою Україну й азіатські партнери. Китайський лідер Сі Цзіньпін, високо оцінивши стратегічний характер парнерства між Україною і КНР, заявив про готовність налагодити особисті контакти з Януковичем: "Готовий встановити з Вами хороші робочі контакти і особисту дружбу, докладати спільні зусилля до безперервного просування двосторонніх відносин на новий рівень...". У той час як Президент Індії Прахаб Мукерджі, згадавши про візит Януковича до Індії у грудні 2012 р., наголосив, що його держава очікує подальшої співпраці з Україною для зміцнення та консолідації взаємовигідних зв'язків.

Надійшли привітання й з Австралії. Генерал-губернатор Австралійської Співдружності Квентін Брайс заявила про те, що між Австралією і Україною існують дружні відносини, міцною основою яких служить українська громада, яка налічує 38 тис. австралійців українського походження. За словами Брайс, Австралія налаштована взаємодіяти з Україною з питань, що становлять взаємний інтерес.

Зі святом Президента України привітали Король Швеції Карл Густав, Король Таїланду Бхумібол Адулядей, Король Саудівської Аравії Абдалла Бін Абдулазіз Аль Сауд, наслідний принц, заступник прем'єр-міністра, міністр оборони Королівства Саудівська Аравія Салман Бін Абдулазіз Аль Сауд, Король Нідерландів Віллем-Александр, Президент Грузії Михаїл Саакашвілі, Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв, Президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон, Президент Киргизької Республіки Алмазбек Атамбаєв, Президент Республіки Узбекистан Іслам Карімов, Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, Президент Ісламської Республіки Афганістан Хамід Карзай, Президент Словацької Республіки Іван Гашпарович, Президент Мексиканських Сполучених Штатів Енріке Пенья Ньєто, Президент Португальської Республіки Анібал Каваку Сілва, Президент Ісламської Республіки Пакистан Асіф Алі Зардарі, Президент Республіки Ліван Мішель Сулейман, Президент Ірландії Майкл Хіггінс, Президент Республіки Індонезія Сусіло Бамбанг Юдхойоно, Президент Республіки Сінгапур Тоні Тан Кенг Йам, Президент Алжирської Народної Демократичної Республіки Абдель Азіз Бутефліка, Президент Республіки Мальдіви Мохаммед Вахід, Президент Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія Гирма Вольдегеоргіс, Президент Лаоської Народно-Демократичної Республіки Тюммалі Сайнясон, Президент Союзу Коморських Островів Ікілілу Дуанін, Прем'єр-міністр Королівства Бахрейн Халіфа Бін Салман Аль-Халіфа.

Зазначимо, що сьогодні Президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров і голова Верховної Ради Володимир Рибак взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.

Янукович прийняв привітання від світових лідерів із Днем Незалежності України

(Фото: департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну)

За повідомленням департаменту інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну, в урочистій церемонії також взяли участь голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, члени уряду та представники громадськості.

Раніше в суботу Янукович, Азаров і Рибак привітали українців із Днем Незалежності. Відповідне привітання оприлюднила також і ув'язнена Качанівської колонії в Харківській обл. екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, 24 серпня в Україні відзначають 22-ту річницю Незалежності. У зв'язку з тим, що дане свято припало на суботу, найближчий понеділок, 26 серпня, оголошено також вихідним днем. Таким чином, святкові дні в Україні триватимуть протягом трьох днів.