ua en ru

В Україну з-за кордону найближчим часом будуть поставлятися засоби зв'язку та безпілотники, - Порошенко

В Україну з-за кордону найближчим часом будуть поставлятися засоби зв'язку та безпілотники.

В Україну з-за кордону найближчим часом будуть поставлятися засоби зв'язку та безпілотники. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Києві Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам потрібно сучасне обладнання зв'язку, яке буде захищено від перешкод і перехоплення. Нам потрібні захисні механізми радарів, в тому числі протибатарійкові. Чи отримали ми ліцензію на закупівлю подібних систем забезпечення безпеки країни? Так, отримали і завеземо найближчим часом. Ми будемо використовувати це для оборони, щоб ми знали координати місця, звідки будуть вести вогонь по нас, якщо не буде дотримано режим припинення вогню. Щоб реагувати, щоб не бути як сліпі кошенята", - повідомив Порошенко.

"Чи ми отримали дозвіл на закупівлю сучасних безпілотників? Прости мене господи за відвертість, так, отримали! Одна країна відмовила. Всі інші будуть поставляти. Чого ще ми будемо хотіти?" - додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сьогодні проводить першу велику прес-конференцію, в ході якої представляє свій план реформ України під назвою "Стратегія-2020", а також звітує за 100 днів своєї роботи Президентом.