ua en ru

Євромайдан: понад 2 тис. осіб протестують проти відмови від євроінтеграції

У Києві на Майдані Незалежності на даний момент перебуває понад 2 тис. мітингувальників проти скасування підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, передає кореспондент РБК-Україна.

У Києві на Майдані Незалежності станом на 22:25 знаходиться 3,5-4 тис. мітингувальників, передає кореспондент РБК-Україна (новина оновлюється).

Близько 22:00 на Майдані відбулися бійки між мітингувальниками і бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Станом на 20:20 у центрі Києва знаходилося понад 2 тис. мітингувальників.

Фотогалерея: "Євромайдан-2013 - другий день акції в центрі Києва"

Станом на 19:00 в центрі Києва перебувало близько 1 тис. мітингувальників.

На Майдані виступили лідери фракцій "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок відповідно. Сюди також прибула низка опозиційних народних депутатів, зокрема, Анатолій Гриценко, Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та Ірина Фаріон.

Близько 18:00 у центрі Києва розпочалася громадська акція проти скасування підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

За даними на 18:00 в центрі столиці перебувало близько 500 мітингувальників.

Станом на 14:45 на Майдан Незалежності вивели спецпідрозділи "Беркута".

Також на Майдані встановлена імпровізована сцена.

Учасникам акції протесту також підвезли і запропонували гарячу їжу і поліетиленові накидки.

Крім того, на центральній площі Києва знаходяться чотири автобуси з представниками міліції.

Як повідомляє "5 канал", зараз комунальні служби почали підвозити на вантажівках на Майдан дерев'яні будиночки для спорудження на площі "Різдвяного селища".

Начальник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик заявила РБК-Україна, що на Майдані Незалежності, де проходить мітинг за євроінтеграцію, міліція тільки забезпечила проїзд комунальної техніки для підготовки до новорічних свят, а бійок між міліцією і мітингуючими не було.

Євромайдан: понад 2 тис. осіб протестують проти відмови від євроінтеграції

Основна частина мітингу повинна початися сьогодні о 18:00. Суд заборонив використовувати при проведенні акцій намети.

Вже в неділю, 24 листопада, опозиція збереться в парку Шевченка, щоб піти на Майдан, питання блокування Адміністрації Президента і Кабінету міністрів ще не вирішене. Про це "РБК-Україна" заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Ми збираємося о 12:00 24 листопада під пам'ятником Шевченка в парку. Там ми формуватимемо колони людей, які підуть на Майдан Незалежності. І безпосередньо на Майдані буде мітинг за євроінтеграцію і звільнення Юлії Тимошенко. Після божевілля влади, яка вчора відмовилася підписувати угоду з ЄС, гаслами також будуть відставки Президента і прем'єра", - заявив він.

Соболєв зазначив, що опозиція ще не вирішила, чи блокувати Адміністрацію Президента і Кабмін: "Поки що ми не вирішили остаточно чи блокуватимемо адміністративні установи. Це питання ще обговорюється. Але це не так принципово, адже Янукович і Азаров вчорашньою відмовою підписувати угоду про асоціацію, вже заблокували всю роботу і життєдіяльність в країні".

Зазначимо, після того, як вчора Кабмін припинив процес підписання угоди про асоціацію з ЄС, в Києві і інших містах України почалося зростання протестних настроїв.

Нічний мітинг на Майдані Незалежності зібрав, за різними даними, від 300 до 1,5 тис. осіб.

Євромайдан: понад 2 тис. осіб протестують проти відмови від євроінтеграції