ua en ru

В АП немає інформації щодо домовленостей між Путіним і Януковичем по кредиту у 15 млрд дол

В АП немає інформації щодо домовленостей між Президентом Росії Володимиром Путіним і відстороненим Президентом України Віктором Януковичем по кредиту у 15 млрд дол.

В Адміністрації Президента України немає інформації щодо домовленостей між Президентом Росії Володимиром Путіним (на фото праворуч) і відстороненим Президентом України Віктором Януковичем (ліворуч) по кредиту у 15 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Фотогалерея: "Зустріч Януковича і Путіна в Москві 17 грудня 2013 року"

"Як повідомили в Адміністрації Президента, інформація щодо документального оформлення згаданої домовленості в цьому відомстві відсутня. Немає її і в органах виконавчої влади", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку із цим Кабмін просить Службу безпеки України надати інформацію про угоду по кредиту між Путіним і Януковичем.

"Кабінет міністрів України звернувся до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з тим, щоб СБУ надала Кабінету міністрів інформацію про нібито досягнуті домовленості між колишнім Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Росії Володимиром Путіним про виділення Україні кредиту в сумі 15 млрд дол. США з Фонду національного добробуту Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

"Враховуючи викладене, прошу вжити заходів для з'ясування обставин досягнення зазначеної українсько-російської домовленості, а також її нормативно-правового оформлення відповідно до законодавства України, та надати відповідну інформацію Кабінету міністрів України", - наголошується в заяві Кабміну.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 р. у Москві під головуванням Путіна і Януковича пройшло шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії (УРМК), на якому було досягнуто домовленості про розміщення Росією 15 млрд дол. у довгострокових боргових зобов'язаннях України.

Як заявляв міністр фінансів РФ Антон Силуанов, Росія розмістить 15 млрд дол. з коштів Фонду національного добробуту (ФНД) шляхом викупу українських єврооблігацій.

24 грудня 2013 р. Національний банк України (НБУ) отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики. Про це заявляв тодішній прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою уряду РФ Дмитром Медведєвим.

У лютому ц.р. Силуанов заявляв про те, що РФ до 23 лютого придбає черговий транш євробондів України на суму 2 млрд дол