ua en ru

Кабмін просить СБУ надати інформацію про угоду по кредиту між Путіним і Януковичем

Кабінет міністрів України просить Службу безпеки надати інформацію про угоду по кредиту між Президентом Росії Владимиров Путіним і відстороненим Президентом України Віктором Януковичем.

Кабінет міністрів України просить Службу безпеки надати інформацію про угоду по кредиту між Президентом Росії Владимиров Путіним і відстороненим Президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Кабінет Міністрів України звернувся до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з тим, щоб СБУ надала Кабінету міністрів інформацію про нібито досягнуті домовленості між колишнім Президентом України Віктором Януковичем та Президентом Росії Володимиром Путіним про виділення Україні кредиту на суму 15 млрд дол. США з Фонду національного добробуту Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, про досягнення такої домовленості було публічно оголошено за результатами шостого засідання українсько-російської міждержавної комісії, яке відбулося 17 грудня 2013 р. в Москві.

У заяві Кабміну наголошується, що в АП немає інформації щодо домовленостей між Путіним і Януковичем за даним кредитом.

"Враховуючи викладене, прошу вжити заходів для з'ясування обставин досягнення зазначеної українсько-російської домовленості, а також її нормативно-правового оформлення відповідно до законодавства України та надати відповідну інформацію Кабінету міністрів України", - підкреслюється в заяві Кабміну.