ua en ru

Главі "Нафтогазу" обрано запобіжний захід у вигляді арешту, - Аваков

Суд заарештував главу НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна.

Суд заарештував голову правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна (на фото). Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Від цих сум постійно здригаєшся.. Щодо раніше затриманого за підозрою в організації великих розкрадань голови НАК "Нафтогаз України" Євгенау Бакуліна. До ранку (через процесуальні строки) закінчився суд по санкції. Рішення - арешт або застава у... півтора мільярда гривень", - написав Аваков.

Нагадаємо, Бакулін був затриманий 21 березня в рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі.

За словами Авакова, тільки по трьох розслідуваних слідчим управлінням МВС епізодах дії злочинної групи сума збитку державі оцінюється в суму близько 4 млрд дол.

Екс-віце-прем'єр України Юрій Бойко вважає, що затримання керівника НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна проходило із грубим порушенням законодавства України.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою протягом 20-21 березня затримала директора компанії "Газ України - 2020" Анатолія Кашкіна і голову наглядової ради "Брокбізнесбанку" Дениса Бугая: "Обидва затриманих громадянини є ключовими учасниками злочинного угруповання Сергія Курченка і підозрюються в безпосередній причетності до масштабних розкрадань державного бюджету України".

Нагадаємо, 6 березня МВС відкрило кримінальне провадження щодо чиновників НАК "Нафтогаз України" і ТОВ "ГазУкраіна-Коммерс" за розкрадання державного майна на суму понад 1,4 млрд грн.

НАК "Нафтогаз України" - провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу України, одна з найбільших компаній країни. Здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природним і зрідженим газом споживачів.