ua en ru

Рада безпеки ООН привітала перші результати діяльності України на чолі ОБСЄ

Рада безпеки ООН привітала перші результати діяльності України на чолі ОБСЄ та запевнила в повній підтримці подальшої реалізації порядку денного Українського головування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

Крім того, члени Ради безпеки ООН одностайно підтримали пріоритети головування України в ОБСЄ.
Нагадаємо, Україна наголошує на необхідності надання нового імпульсу розв'язанню тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, зокрема довкола Придністров'я, підтримці зусиль співголів Мінської групи у врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабасі, а також Женевських переговорів щодо Грузії. Важливим напрямком розбудови довіри в галузі безпеки в Європі стане закріплення і розвиток позитивних результатів діалогу між Сербією та Косово.

Після представлення головою МЗС Леонідом Кожарою в Раді Безпеки ООН пріоритетів Українського головування в ОБСЄ, відбулась зустріч Кожари та генерального секретаря ООН Бан Кі-муна.

За словами Бан Кі-муна, перші кроки головування в ОБСЄ стали підтвердженням вагомої ролі України на міжнародній арені та в Європейському регіоні.

Кожара запросив делегацію ООН взяти участь в ініційованій Українським головуванням Міжнародній конференції з протидії торгівлі людьми (Київ, 10-11 червня 2013 р.) та міністерському засіданні ОБСЄ (Київ, 5-6 грудня 2013 р.).

Читайте також: Українське головування в ОБСЄ закликає Кишинів і Тирасполь до збереження стабільності і спокою в регіоні