ua en ru

Рада закрилася, не розглянувши жодного євроінтеграційного законопроекту

Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту. Депутати не проголосували за жоден закон з порядку денного.

Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту.

Депутати не проголосували за жоден закон з порядку денного.

Фотогалерея: "Позачергове засідання Ради 13 листопада"

За словами Рибака, комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення, що всі законопроекти щодо лікування Юлії Тимошенко направити на доопрацювання робочій групі, а робоча група спільний законопроект поки не напрацювала.

Що стосується законопроектів про прокуратуру та про внесення змін до виборчого законодавства, то, за словами Рибака, до цих законопроектів надійшла велика кількість поправок, які ще не розглянуті відповідними комітетами.

"Жодне з ініційованих питань до розгляду на позачерговому пленарному засіданні не може бути розглянуте: два не зможуть бути розглянуті, тому що там дуже багато поправок (проекти законів про прокуратуру та про вибори народних депутатів), а третє ще не підготовлено робочою групою. Тому позачергове пленарне засідання ВР оголошую закритим", - сказав Рибак.

Рада закрилася, не розглянувши жодного євроінтеграційного законопроекту

Як водиться в українському парламенті, опоненти традиційно продовжили взаємні докори.

Зокрема, лідер фракції ПР Олександр Єфремов звинуватив опозицію в тому, що та, подаючи поправки до проекту закону про прокуратуру та про вибори, блокує його прийняття найближчим часом: "Опозиція до законів про вибори і про прокуратуру подала вже близько 500 поправок, тим самим заблокувавши можливість їх прийняття не тільки сьогодні, а й у найближчий час".

У той же час "Батьківщина" зажадала від Президента Віктора Януковича з'явитися до Ради. Про це із трибуни парламенту заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк: "Ми повинні визнати, що Партія регіонів робить все, щоб не звільняти Юлію Тимошенко. Плюс ми почули від Адміністрації Президента чітку відповідь - він (Президент) не готовий помилувати Юлію Тимошенко".

За словами Яценюка, робоча група не змогла підготувати єдиний проект закону для направлення на лікування Юлії Тимошенко, але опозиція підготувала свій проект закону. Тому Президент повинен забезпечити його прийняття: "Це його (Президента) відповідь і готовність до підписання угоди з ЄС. Вікторе Януковичу, країна вам цього не пробачить! Приходьте до парламенту, приймайте політичне рішення в парламенті".

Угоду про асоціацію з ЄС підпише наступний Президент, виправивши помилку чинної влади. Про це заявив глава фракції "Удар" Віталій Кличко. "Президент не хоче підписувати договір про асоціацію... Хоча питання Тимошенко Янукович може вирішити одним розчерком пера. Президент забуває, що євроінтеграція - це вимога українського суспільства, і суспільство ще скаже своє слово. Президент Янукович і вся його вертикаль довели, що вони - протилежність європейської України, тому хочу заявити: якщо влада зірве підписання договору про асоціацію, то його обов'язково підпише новий Президент", -наголосив Кличко.

Додамо, що сьогодні ПР зареєструвала в Раді законопроект про лікування Тимошенко за авторством Віталія Журавського. Втім, у самій фракції про цю ініціативу нічого не знають. Згодом стало відомо, що даний законопроект відкликано.

Нагадаємо, ВР сьогодні на позачерговій сесії планувала розглянути три євроінтеграційних законопроекти: про лікування Юлії Тимошенко, про прокуратуру та про виборче законодавство.