ua en ru

Рада розгляне питання позбавлення недоторканності Царьова 13 травня

Верховна Рада України розгляне питання позбавлення недоторканності народного депутата з фракції Партії регіонів Олега Царьова 13 травня 2014 р. на відкритому засіданні

Верховна Рада України розгляне питання позбавлення недоторканності народного депутата з фракції Партії регіонів Олега Царьова 13 травня 2014 р. на відкритому засіданні. Про це РБК-Україна повідомив один з народних депутатів.

Депутат повідомив, що питання позбавлення депутатської недоторканості Царьова депутати вирішили перенести на наступне засідання, яке відбудеться 13 травня у відкритому режимі.

У свою чергу як повідомив сьогодні на брифінгу в.о. заступника голови Адміністрації Президента, народний депутат Андрій Сенченко, сьогодні до Ради поступило відповідне подання від в.о. генерального прокурора України Олега Махніцького на Царьова.

"Але його не розглядали, тому що закон був тільки сьогодні прийнятий і ще не вступив в законну силу", - зазначив Сенченко і додав, що Махніцький зробить на Царьова ще одне подання після того, як закон вступить в силу.

Нагадаємо, сьогодні на закритому засіданні Ради народні депутати підтримали законопроект, який надає право в.о. генерального прокурора України ініціювати позбавлення народних депутатів недоторканності. Раніше це право мав тільки генпрокурор без приставки в.о. За відповідне рішення проголосували 227 депутатів.