ua en ru

Немиря прогнозує підписання угоди з ЄС про асоціацію до 25 травня

Верховна Рада України прийме до кінця тижня постанову про відновлення переговорного процесу з ЄС щодо угоди про асоціацію.

Верховна Рада України прийме до кінця тижня постанову про відновлення переговорного процесу з ЄС щодо угоди про асоціацію. Саму угоду підпишуть до 25 травня, заявив глава комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Григорій Немиря, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада України сьогодні є тим органом влади, який взяв на себе всю відповідальність, тому нашим завданням стане вироблення чіткої позиції про відновлення переговорного процесу з ЄС", - заявив Немиря.

"Ми впевнені, що Україна підпише угоду ще до президентських виборів, якщо будуть виконані всі технічні умови. Піднімається питання про можливість підписання угоди про асоціацію в.о. Президентом Олександром Турчиновим. Наш попередній аналіз показує, що ст.112 Конституції дає таке право і можливість", - сказав він.

Голова комітету дав доручення, враховуючи відсутність сьогодні на засіданні кворуму, розіслати всім членам комітету текст проекту постанови ВРУ про повернення в переговорний процес з ЄС. Завтра під час пленарного засідання Верховної Ради ми можемо обговорити цю ініціативу, щоб прийняти цю постанову до кінця поточного тижня".