ua en ru

Провладні партії готові сьогодні прийняти закон про амністію, - Соболєв

Провладні партії готові сьогодні прийняти закон про амністію, аби тільки регіонали підписали меморандум по Донецьку.

Провладні партії готові сьогодні прийняти закон про амністію, аби тільки регіонали підписали меморандум по Донецьку. Про це в кулуарах повідомив в. о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запропонували фактично вже сьогодні ухвалити закон про амністію, по якому ми звільняємо від відповідальності всіх осіб, які звільнять приміщення, якщо хтось не звільнить приміщення, то парламент фактично дає згоду на застосування щодо озброєних осіб тих заходів і засобів, щоб вони примусово звільнили адміністративні приміщення. З цього моменту наступає момент амністії... Ми навіть розуміємо, що окремих бойовиків, які є контрольовані ГРУ РФ не контролюють наші політичні опоненти, ми даємо їм змогу вивести принаймні тих людей, які є адекватні і розуміють, що треба вийти з цих приміщень. Все інше буде зроблене спеціальними підрозділами, які спеціально для цього навчені. Ми за такий варіант готові голосувати", - сказав Соболєв.

Він додав, що в рамках змін до Конституції, регіонам будуть надані якнайширші повноваження.

"Ми на все пішли", - сказав Соболєв.

"Зараз виписуються всі пропозиції двома робочими групами, якщо домовимось, то буде підписано. Нас не влаштовують ігрища, коли вони скажуть: підписуйте самі. Підпис під цим документом повинен стояти всіх фракцій парламенту", - сказав він.

Він додав, що меморандум має бути підписаний не пізніше завтра.

"Я думаю, що це можливо зробити тільки або сьогодні або завтра, бо і амністія підв'язані під велике релігійне свято і всі події так само підв'язані під ці свята, повинно бути перемир'я на два-три дні, повинна бути добра воля всіх звільнити ці приміщення, а далі до тих, хто цього не розуміє, повинні бути застосовані всі засоби державного впливу", - сказав він.