ua en ru

Прокуратура заборонила Власенку виїжджати з Києва, - "Батьківщина"

Захисник екс прем'єр міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що вчора у ГПУ підписав документи про заставу та заборону на виїзд з Києва. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Захисник екс прем'єр міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко (на фото) заявив, що вчора у ГПУ підписав документи про заставу та заборону на виїзд з Києва. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

За словами Власенко, він бачив документ, де фігурував 1 млн грн застави, проте після наради ГПУ видала йому документ, де застава вже передбачається 22 тис. грн, а також заборона на виїзд з Києва і необхідність з'являтися у будь-який момент.

"Вони вручили мені та Олександру Плахотнюку клопотання на ознайомлення, у якому була застава 1 млн грн. Це при тому що закон передбачає максимум 20 мінімальних неоподаткованих мінімумів, а це трохи більше 22 тис. Закон не дає можливості збільшувати цю суму", - підкреслив Власенко.

"Я бачив на власні очі клопотання щодо міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», - повідомив Власенко.

Крім того, Власенко повідомив, що про судове засідання його повідомили "невідомо хто, телефоном і за 1,5 години до початку суду".

Нагадаємо, наразі у Печерському райсуді Києва триває судове засідання щодо Власенко. До судової зали не пускають представників преси.

Власенко вчора був затриманий в ГПУ. Йому було вручено повідомлення про підозру у неодноразовому заподіянні тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській. Як повідомлялося раніше, Власенко залишив ГПУ вчора ввечері.

Нардеп Сергій Власенко в травні 2011 року став захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко у кримінальній справі про газові контракти. У жовтні 2012 року переобрався в Раду за списком "Батьківщини".