ua en ru

Власенко залишив будівлю ГПУ

Сергій Власенко вийшов з головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, де його протримали понад шість годин. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Сергій Власенко (на фото) вийшов з головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, де його протримали понад шість годин. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Судове засідання, де планується обрання запобіжного заходу захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку, відбудеться скоріш за все завтра, 12 листопада 2013 р. Про це РБК-Україна заявила керівник прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ) Маргарита Велькова. "Ніяку заставу і ніяку підписку про невиїзд Власенку ніхто ще не обирав. Це може зробити лише суд, який ще не відбувся, і скоріш за все відбудеться завтра", - заявила Велькова.

Сьогодні Власенку було вручено підозру в неодноразовому побитті колишньої дружини Наталії Окунської. Прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова відзначила, що свідчення свідків, а також результати експертизи підтверджують ці звинувачення.

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Власенко заарештували в ГПУ. Проте пізніше стало відомо, що Власенка тільки допитують, "але ніхто ніяких процесуальних рішень не ухвалював і приймати не збирається по його затриманню або арешту".

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) задовольнив вимогу спікера парламенту Володимира Рибака позбавити депутатського мандата народного депутата від фракції "Батьківщина" Сергія Власенка.

Суд обґрунтовуючи своє рішення наголосив, що коли Власенко став народним депутатом, він був ознайомлений з правами і обов'язками народного депутата, а також підписав попередження про встановленні обмеження і заборони, пов'язані із депутатською діяльністю. "Однак, Власенко не зупинив право на зайняття адвокатською діяльністю, брав участь у судових процесах, у якості захисника, а, оскільки не призупинив ліцензію, то суд приходить до висновку, що Власенко займався сумісництвом", - сказав тоді суддя.

Представники Європарламенту назвали рішення ВАСУ щодо Власенка політичним.

Разом з мандатом Власенко втратив і депутатський імунітет. В опозиції не виключали, що Власенко може виїхати з країни, але він цього не зробив.

Зазначимо, що Власенко вручено повідомлення про підозру у неодноразовому заподіянні тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській. На даний момент він дає пояснення з цього приводу. Адвокат Микола Титаренко повідомив, що Власенко викликали в прокуратуру у кримінальному провадженні у зв'язку з скаргою його колишньої дружини Наталії Окунської.

Нардеп Сергій Власенко в травні 2011 року став захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко у кримінальній справі про газові контракти. У жовтні 2012 року переобрався в Раду за списком "Батьківщини".