ua en ru

Прокуратура звернеться до суду з приводу арешту суддів Царевич, Кицюка і Вовка

Прокуратура міста Києва звернеться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для суддів Печерського районного суду Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар прокуратури Олена Яхно.

"Як ви знаєте, Рада дозволила затримати трьох одіозних суддів Печерського суду. Які подальші дії прокуратури? Змушена вас розчарувати, ми ще не можемо ось так відразу їх затримати, одягнути наручники... Зате тепер прокуратура може звернутися до суду про обрання запобіжного заходу", написала Яхно.

Вона зазначила, що зараз вирішується, в якій суд прокуратура звернеться з подібним клопотанням.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати дозволили арешт суддів Печерського районного суду р. Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

Як заявив під час надання згоди на арешт цих суддів у Верховній Раді України голова Верховного суду України Ярослав Романюк, зазначені судді підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою ст. 375 Кримінального Кодексу України, а саме "прийняття суддею завідомо неправосудного рішення з мотивів особистої зацікавленості".

Раніше, 12 лютого, генпрокурор Віктор Шокін звернувся до народних депутатів з проханням про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду.