ua en ru

Порошенко вважає, що до світу на Донбасі "ой як далеко"

Порошенко вважає, що до світу на Донбасі "ой як далеко" Порошенко не впевнений у припиненні війни

Президент України Петро Порошенко вважає, що до миру на Донбасі ще дуже далеко. Про це Порошенко заявив у навчальному центрі Національної гвардії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу, щоб ні в кого не було ніяких ілюзій. І щоб я не здавався наївним людиною: нам до миру ще ой як далеко. І твердої впевненості, що умови миру, які підписані в Мінську, твердо будуть виконуватися, немає ні в кого. Але особливість вчорашніх домовленостей, що переговори проводилися не в рамках тристоронньої контактної групи, а безпосередньо Президентом Франції, Президентом України, канцлером Німеччини, з Президентом Російської Федерації Путіним. І є шанс, що тепер ситуація піде шляхом деескалації, припинення вогню, відведення важкого озброєння. І саме цей шлях приведе нас до миру",- заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що нові домовленості дають надію на політичне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.