ua en ru

Порошенко пропонує Раді скасувати депутатську недоторканність і обмежити суддівську

Порошенко пропонує Раді скасувати депутатську недоторканність і обмежити суддівську

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді скасувати депутатську недоторканність і обмежити суддівську. Про це він сказав під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій, передає прес-служба глави держави.

"Хотів би звернути увагу на застарілий борг, який міститься в нашій коаліційній угоді. Тому я взяв ініціативу на себе і підготував проект закону, який передбачає повне скасування депутатської недоторканності", - заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що дана ініціатива підтримується суспільством.

"Це те, що більшість нас з вами обіцяли під час виборів. Як Президент як гарант Конституції гарантую збереження демократії в державі - у нас не будуть переслідувати за політичними ознаками, незалежно від того, політичний діяч знаходиться у владі, чи в опозиції", - підкреслив він.

Крім того, Президент запропонував разом зі скасуванням депутатської безкарності обмежити недоторканність суддів. "Сьогодні рівень довіри до судової системи та рівень корумпованості судової системи не є питанням лише в Україні. На всіх міжнародних зустрічах перше питання - реформа судової системи", - повідомив глава держави.

За його словами, інститут судової недоторканності повинен бути приведений до європейських стандартів.

Відзначимо, законопроект №1776 про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України і суддів сьогодні внесений у Раду.

Нагадаємо, напередодні спікер Ради Володимир Гройсман доручив секретаріату парламенту розробити план скасування депутатської недоторканності.