ua en ru

Письмової вимоги від Європи щодо Тимошенко не існує, - нардеп ПР

Письмові вимоги щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном відсутні, вони озвучувалися європейськими політиками тільки у вигляді усних побажань. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту Володимир Макєєнко.

"В якому документі за європейськими пропозицій ви бачили питання Юлії Тимошенко? Письмово цього ніхто не бачив. Є лише усні заяви політиків різних рівнів - як українських, так і європейських. Прописаного даного питання немає і ніколи не було. Це усне побажання. А яке побажання, так воно і вирішується в сесійній залі. Незважаючи на це, не виключено, що до саміту у Вільнюсі це питання буде вирішено. Отже я схиляюся до думки, що Угода про асоціацію з ЄС буде підписана", - повідомив Макєєнко.

Також, за його словами, питання Тимошенко опозиційних лідерів не цікавить, адже вони займаються тільки прийдешніми президентськими виборами.

"Я побачив футболку, в якій сьогодні вийшов керівник фракції "Батьківщина", на якій написано "Україні - волю". А раніше було написано "Юлі - волю". Питання Тимошенко насправді не дуже потрібен опозиціонерам. Тому що якщо вони хочуть домагатися її лікування, робити це треба по-іншому, а не імітувати роботу. Справа в 2015 р., справа в тому, хто буде Президентом, серед опозиційних лідерів йде внутрішня конкуренція. У Партії регіонів один кандидат - Віктор Янукович, а в опозиції їх троє, причому один з них - спортсмен - вже дав фальстарт, виступаючи в парламенті. Другий кандидат - від "Свободи" - також у будь-який момент може оголосити про свої наміри. І третій - Арсеній Петрович (Яценюк) - розуміє, що такий шанс дається один раз в житті. І вони зараз борються між собою", - резюмував Макєєнко.