ua en ru

Лідери фракцій Київради завтра візьмуть участь у консультаціях щодо ситуації з непризначенням виборів у Києві

Лідери депутатських фракцій Київради завтра, 23 липня 2013 р., візьмуть участь у консультаціях київської міської влади щодо неможливості роботи Київради в умовах непризначення виборів у Києві. Про це в ході сьогоднішньої зустрічі з керівниками профспілок столиці заявив глава Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра у нас пройдуть консультації з депутатами міської ради, керівниками фракцій Київради. Дійсно, потрібно відреагувати на ситуацію, яка склалася. І тому на найближчому засіданні міської ради може бути підготовлено і потім направлено до Верховної Ради відповідне звернення щодо позиції місцевої влади з цього питання", - сказав Попов.

Читайте також: Парламент повернеться до питання проведення виборів у Києві у вересні, - голова профільного комітету ВР

Він також повідомив, що в ході дискусії з представниками опозиційних парламентських фракцій питання нормальної роботи діючої Київради зайшло у глухий кут, оскільки депутати ВР виступили за те, що Київрада може працювати тільки після обрання нового складу.

За словами Попова, такий стан справ може призвести до того, що не раніше грудня місяця можуть бути прийняті важливі для столиці фінансові рішення в рамках перегляду бюджету, оскільки "навіть в ідеальній ситуації, якщо ВР... проголосує за позачергові вибори у місті... робота такої міськради як мінімум почнеться в грудні місяці, думаю, в середині". Таким чином, за словами Попова, раніше середини грудня необхідна коригування бюджетних показників новим Київрадою проводитися не буде.