ua en ru

Парламент повернеться до питання проведення виборів у Києві у вересні, - голова профільного комітету ВР

Парламент повернеться до питання проведення позачергових виборів у Києві у вересні 2013 р., коли приступить до роботи після парламентських канікул. Про це журналістам у парламенті заявив народний депутат України, голова парламентського комітету з питань місцевого самоврядування Давид Жванія, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на запитання РБК-Україна, коли ж парламент розглядатиме питання призначення позачергових виборів мера Києва та депутатів Київради, Жванія зазначив: "Вони не актуальні. Ми їх навіть не розглядали. Всі рішення повинні приймати голови фракцій і більшість ВР. Це вже не компетенція комітету, це повинні вирішити голови фракцій. Це повинна бути суто політична домовленість, тому що ці вибори вийшли за рамки законів і Конституції і здорового глузду. Ми ніяк не можемо прискорити цей процес".

Жванія також зазначив, що "сьогодні опозиція не зацікавлена у проведенні виборів у Києві, адже у них були всі можливості для того, щоб провести вибори в Києві, навести лад у законодавстві з виборів, але вони цього не робили".

За словами Жванії, більшість же "наполягала, щоб всі закони були прийняті, які необхідні для проведення виборів у Києві". "Ми навіть прийняли рішення щодо проведення виборів і комітет сказав, що ми за проведення виборів, але, на жаль, всі ці домовленості закінчилися просто істерикою і вийшли за рамки професійної роботи і комітету, і ВР, тому що щоб прийняти це рішення, треба прийняти цілий ряд законів. Адже Київ не готовий до виборів - не створені комісії, не прийняті рішення по їх повноважень і розмежування... Але коли істерика, розглядати такі закони просто неможливо", - додав він.