ua en ru

Кабмін схвалив нову редакцію положення про Держенергоефективності

Кабмін схвалив нову редакцію положення про Держенергоефективності
Кабінет міністрів сьогодні, 26 листопада, в ході засідання схвалив нову редакцію положення про Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Кабінет міністрів сьогодні, 26 листопада, в ході засідання схвалив нову редакцію положення про Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держенергоефективності.

Як зазначається, ключова ідея прийнятого документа - це перегляд та розширення функцій агентства відповідно до зобов'язань України перед ЄС. Згідно з європейським законодавством положення передбачає можливість впровадження ефективних механізмів стимулювання підвищення енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики. Зокрема, це створення фондів державної підтримки (стаття 11 Директиви 2006/32/ЄС), розвиток державно-приватного партнерства (частина 18 Директиви 2010/31/ЄС), популяризація та проведення інформаційних кампаній (стаття 7 Директиви 2006/32/ЄС).

"Положення містить перелік нових функцій, які відображають існуючі та майбутні зобов'язання України перед Європейським Союзом у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики. Також, ці функції враховують проблеми, які існують в цих секторах і передбачають інструментарій для їх вирішення. Прийняте положення - це міцний фундамент для впровадження дієвих заходів, які наблизять показники енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики України до європейського рівня", - заявив голова Держенергоефективності України Сергій Савчук.

Нагадаємо, Держенергоефективності за 4 роки використовувало тільки 6% коштів Єврокомісії на енергозбереження.