ua en ru

ЄС може відкласти введення персональних санкцій проти РФ, - ЗМІ

ЄС може відкласти введення персональних санкцій проти РФ, - ЗМІ На фото: Президент Росії Володимир Путін

Європейський союз може відкласти введення персональних санкцій проти Російської Федерації за дестабілізацію ситуації в Україні. Про це брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк написав у своєму Twitter.

"Оголошення списку ЄС з українських сепаратистів, російських чиновників і організацій може бути відкладено. Він повинен був бути затверджений сьогодні", - написав журналіст.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Євросоюз погодив розширення санкційного списку проти РФ. За повідомлення джерел, під санкції ЄС повинні були потрапити ще 19 фізосіб, серед яких заступник голови Міноборони РФ і два депутати Держдуми, а також дев'ять організацій.

Однак 4 лютого канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд ініціювали нові переговори з Президентом України Петром Порошенком і Президентом Росії Володимиром Путіним, запропонувавши свій план врегулювання кризи.

За підсумками кількох днів переговорів вдалося досягти попередньої домовленості про зустріч в Мінську 11 лютого 2015 р. Порошенко, Меркель, Олланда і Путіна.