ua en ru

У НАТО закликали Україну прискорити реформу ЗСУ

У НАТО закликали Україну прискорити реформу ЗСУ Фото: генсек НАТО Йенс Столтенберг

Представник генсека НАТО заявив, що Міноборони не помітно ентузіазму з приводу реформ

У НАТО закликали Україну прискорити процес реформ у Збройних силах України та Міністерстві оборони. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив спеціальний представник генерального секретаря альянсу Джеймс Аппатурай.

"Україні потрібно провести величезну роботу. Збройні сили України вимагають глибинних змін. Ми готові допомогти їй в цьому. Для цієї мети призначені трастові фонди. Деякі країни НАТО допомагають Україні на двосторонньому рівні. Українській стороні потрібно провести більше реформ, і це необхідно здійснювати швидше. Поради і підтримка, яку ми даємо, були б значно ефективніше, якби Міністерство оборони і в армії була велика налаштованість на реформи... достатньою мірою не спостерігається. Я скажу це прямо", - сказав Аппатурай.

За його словами, Президент, прем'єр-міністр і міністри в Україні хочуть реформ і демонструють відповідну політичну волю.

"На нижчому рівні українські структури реформуються дуже повільно. І це не проблема окремих людей. Система в цілому є дуже повільною. Я б не сказав, що немає бажання реформ, але їх швидкість дуже повільна. Ми закликаємо українські Міноборони, МЗС, МВС провести болючі, але необхідні зміни", - заявив представник Альянсу.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили про підготовку наступу РФ на Донбасі.