ua en ru

Нардепи включили в порядок денний Ради законопроект про особливий статус Донбасу

Народні депутати включили до порядку денного засідання Верховної Ради України президентській проекти постанов № 2374 "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування". За відповідне рішення проголосував 241 нардеп з 226 мінімально небідних.

Також нардепи включили в порядок денний Ради проект № 2379 "Про схвалення звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки", а також законопроект № 2378 "Про внесення зміни до статті 10 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Також парламентарі підтримали особливий порядок розгляду даних законопроектів.

Нагадаємо, згідно порядку денного, Рада розгляне проекти постанов про визначення окремих територій Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування (№2374), а також про схвалення звернення від імені Ради безпеки ООН і Ради ЄС про розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки (№2379). Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

У порядку денному також проект закону №2346 про схвалення рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях, проект постанови про звернення Верховної Ради до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ про порушення прав і свобод людини в АР Крим (№2360), проект закону №2375 про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо служби у військовому резерві в особливий період та інші.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко просить Раду невідкладно ухвалити звернення про миротворців.