ua en ru

Оприлюднені тексти звернень Порошенка до ЄС і ООН по миротворцях

Оприлюднені тексти звернень Порошенка до ЄС і ООН по миротворцях Петро Порошенко

На сайті Верховної Ради оприлюднено тексти звернень Президента України Петра Порошенка до Ради Європейського союзу та Ради безпеки ООН щодо "розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки". Раніше на сайті парламенту був опублікований відповідний законопроект.

"Від імені України звертаюся до голови Європейської Ради та Ради Європейського союзу почати відповідні процедури щодо початку Операції Європейського Союзу в рамках Спільної політики безпеки і оборони в Україні, конкретні модальності якої будуть визначені в консультаціях з українською стороною по установленій практиці. Прошу направити в Україну місію для попередньої оцінки ситуації", - сказано у зверненні до ЄС.

"Від імені України звертаюся до Генерального секретаря і Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй почати відповідні процедури розгортання на території України міжнародної операції ООН з підтримання миру і безпеки, конкретні умови якої будуть визначені під час консультацій з українською стороною відповідно до встановлених процедур. Прошу направити в Україну оціночну місію з метою вивчення ситуації та внесення відповідних рекомендацій на розгляд Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй", - йдеться у другому документі.

Відзначимо, в мотиваційній частині обидва звернення практично ідентичні.

Нагадаємо, Порошенко просить Раду невідкладно ухвалити звернення про миротворців.