ua en ru

Порошенко просить Раду невідкладно ухвалити звернення про миротворців, - Кубів

Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду України невідкладно розглянути звернення до Ради безпеки ООН і Ради Європейського союзу щодо миротворчої місії вУкраїні. Про це сказав представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Степан Кубів, під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент України постанову №2379 вважає позачерговою і вносить в сесійну залу проект про звернення від імені України до Ради безпеки ООН і Ради ЄС щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримки миру і безпеки", - заявив Кубів.

Він зазначив, що це дозволить забезпечити ефективну імплементацію мінських домовленостей і припинити вогонь "для того, щоб виконувалися в практичній площині мінські домовленості".

"Разом з тим невідкладним є проект закону про внесення змін до ст. 10 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської області за №2378 вважається як невідкладний і потрібний для нормалізації суспільно політичної ситуації і функціонування всього комплексу на сході України в даних областях. Зміни до закону будуть відігравати значу роль в недопущені незаконного втручання під час проведення виборів військових формувань, які будуть суперечити міжнародним нормам проведення виборів", - сказав Кубів.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект №2379 про схвалення звернення від імені Ради безпеки ООН і Ради Євросоюзу про розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки.