ua en ru

Напад на Стерненка кваліфікували як замах на вбивство

Напад на Стерненка кваліфікували як замах на вбивство Фото: місце нападу на Стерненко (od.npu.gov.ua)

Інцидент зі Стерненком в Одесі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу

Напад на активіста Сергія Стерненка в Одесі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України, у тому числі як замах на вбивство. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції Одеської області.

"Зазначену подію кваліфіковано за ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває слідство", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, за даними місцевого видання "Думська", у затриманого другого фігуранта є поранення. Також повідомляється, що на тілі загиблого учасника нападу є татуіровка з номером однієї з частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція затримала другого підозрюваного в нападі на Стерненка. Відзначимо, напередодні ввечері в Одесі стався напад на активіста. За його словами, він чинив опір, в результаті чого один з нападників був важко поранений і згодом помер.

"Особу загиблого встановлено, подробиці про подію, яка сталася, і мотиви будуть оприлюднені незабаром", - повідомив радник начальника поліції Одеської області Руслан Форостяк.