ua en ru

Музей ВВВ перейменували в Музей історії України у Другій світовій війні

Музей ВВВ перейменували в Музей історії України у Другій світовій війні Фото: Музей ВВВ

Рішення про переіменування музею прийнято на підставі законів про декомунізацію

Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни" переіменовано на "Музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс". Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Повідомляється, що зміна назви визначена наказом Віце-прем'єр-міністра - Міністра культури В'ячеслава Кириленка від 16 липня 2015 року. Міністр в свою чергу підтвердив цю інформацію в своєму Twitter.

"Рішення про переіменування музею прийнято на підставі законів про декомунізацію - "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в України та заборону пропаганди їх символіки", а також законів "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", "Про культуру", "Про музеї та музейну справу"; Положення про Міністерство культури України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві за півроку планують перейменувати 110 вулиць. Зміна назв вулиць, площ, архітектурних об'єктів зумовлена законом про заборону комуністичної ідеології, який набув чинності 21 травня 2015 року.