ua en ru

МОН: майже 1 тис. жителів Криму будуть навчатися у ВНЗ України

МОН: майже 1 тис. жителів Криму будуть навчатися у ВНЗ України Фото: вступна кампанія-2015

418 студентів гризтимуть граніт науки за кошти держбюджету

До вищих навчальних закладів України на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра, згідно з уточненими даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, зараховано 963 жителі Криму та м. Севастополя (за даними прописки). Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Зокрема, за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, бакалавра на денну та заочну форму навчання до ВНЗ України зараховані 207 жителів Криму; спеціаліста та магістра - 756.

За кошти держбюджету вчитимуться 418 студентів із Криму, а також 545 фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, в МОН оцінюють вступну кампанію-2015 як успішну. Раніше освітяни заявляли про плани спростити вступну кампанію для кримчан. Зокрема, МОН дозволило абітурієнтам із Криму подавати документи без військового квитка і приписки.

Нагадаємо, у 2014 р., до анексії Криму, для проходження зовнішнього незалежного тестування зареєструвалися близько 300 тис. українських випускників. Серед них - понад 12 тис. кримчан. Із цих 12 тис. лише 300 осіб у підсумку пройшли ЗНО і побажали отримати вищу освіту в Україні. У 2015 р. загальна кількість тих, хто пройшов тестування, зменшилася ще на 9 тис.