ua en ru

МОН може об'єднатися з Мінспортом та Мінкультом

МОН може об'єднатися з Мінспортом та Мінкультом Фото: Микола Томенко

У БПП розповіли про можливі сценарії об'єднання міністерств

У парламентській фракціі "Блок Петра Порошенко" розповіли про можливий сценарій об'єднання міністерств. Про це журналістам в кулуарах парламенту розповів народний депутат, член фракціі БПП Микола Томенко, передає кореспондент "РБК-Україна".

За словами нардепа, Міністерство аграрної політики і продовольства можуть об'єднати з Міністерством екології та природних ресурсів, а також Міністерство освіти і науки з Міністерством молоді та спорту та Міністерством культури.

"Об'єднання міністерств відбувається по українському сценарію - не так як треба об'єднувати, а хто які з майбутніх міністрів хоче собі напрямки. Тому під цих міністрів і віце-прем'єрів зараз об'єднують міністерства. Ніхто достеменно нічого не може сказати, навіть міністри. Вперше в історії українського народу хочуть об'єднати рогату худобу, зерно і екологію, тобто міністерство екологіі буде входити в мінАпк",- розповів Томенко.

Також він не виключив, що будуть об'єднані МОН з Міністерством молодь та спорту чи навіть в ширшому форматі - разом з Мінкультом.

"Буде серйозне об'єднання в гуманітарній сфері. Буле об'єднання або двох або трьох міністерств - освіти і науки, молоді і спорту, із того, що обговорюється,і, наприклад, культури",- додав він.

Депутат пояснив, що прем'єр виправдовує необхідність об'єднання необхідністю економії бюджетних коштів.

"Радикально будуть скорочені видатки на всі програми. Тому, якщо грошей не буде на гуманітарну сферу, навіщо багато міністрів. Буде один - бідний і об'єднаний",- підкреслив Томенко.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України очікує передачу керування обласними автомобільними дорогами на місця в 2016 році.