ua en ru

Мітинг під Радою закінчився

Мітинг під Радою закінчився Фото: протест під Верховною Радою

Протестувальники розблокували вул. Грушевського

Учасники протестної акції "Фінансовий Майдан" завершили мітинг під стінами Верховної Ради України і розблокували вулицю Грушевського, передає кореспондент РБК-Україна.

Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк запевнив учасників мітингу в тому, що в будівлі Ради вже немає народних депутатів. "Ви знаєте, скільки тут виходів, вони вже всі поразбегались", - сказав він.

Мітингувальники почали розходитися, але пообіцяли повернутися під стіни парламенту в день прийняття законопроекту № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті".

Частина активістів закликали інших учасників "Фінансової Майдану" припинити голодування, оскільки це шкодить їх здоров'ю, але почали раніше голодувати на знак протесту відмовляються зробити це, поки не буде прийнятий закон № 1558-1. Зазначимо, раніше повідомлялося, що одного з учасників голодування вже забрала швидка допомога.

Протестувальники також закликали нардепів, які вийшли поспілкуватися з ними, подати спільний позов проти голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, на їх думку, порушення процедури прийняття закону.

На це прохання позафракційний нардеп Сергій Левченко відповів: "Повірте, я вивчу це питання, і якщо ми зможемо підготувати позов, ми подамо позов, але все одно, які у нас суди!"

В даний час навпроти центрального входу в парламент все ще перебуває близько 200 протестувальників, будівлю Ради оточене рядами міліції.

Мітингувальники не збираються розходитися і мають намір мітингувати до прийняття закону № 1558-1.

Також під Радою продовжують голодувати 10 активістів.

За словами координаторів акції протесту, сьогодні до мітингувальників повинні приєднатися люди, які приїдуть з регіонів України.

Також координатори вирішують питання про те, чи їхати їм до будинків лідера фракції "Блок Петра Порошенко" Юрія Луценка і спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана для пікетування.

Нагадаємо, сьогодні Рада підтримала у другому читанні і відправила на перегляд механізм реструктуризації валютних кредитів.