ua en ru

Міністр екології Шевченко подав у суд на Ляшка

Міністр екології Шевченко подав у суд на Ляшка Фото: Олег Ляшко

Також Шевченко готує позови проти нардепів Пашинського, Ємця та Помазанова

Міністр екології Ігор Шевченко зареєстрував позов на народного депутата, лідера фракції "Радикальна партія" Олега Ляшка в Печерському районному суді столиці. Про це в ході брифінгу в міністерстві екології повідомив сам міністр екології Ігор Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей позов є. Я думаю, що на даний момент вже він поданий, тому що дві години тому я телефонував своєму адвокату, вони стояли в черзі в Печерському суді, в канцелярії для того, щоб цей позов подати і зареєструвати. Завтра я його опублікую в Facebook, якщо вони встигли подати",- сказав Шевченко.

У той же час помічники міністра підтвердили, що позов був зареєстрований.

"Подали? Так? Вже є позов, зареєстрований в Печерському суді проти пана Ляшка",- підтвердив міністр.

Також Шевченко повідомив, що готує позови проти нардепів від "Народного фронту" Сергія Пашинського, Леоніда Ємця та Андрія Помазанова.

При цьому Шевченко розкритикував подання уряду про його відставку.

"Підставою для звільнення прем'єр-міністр вказав "Просимо звільнити міністра за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення". Тобто все це подання і всі ці звинувачення, вони засновані виключно на припущеннях",- сказав Шевченко.

Також міністр спростував інформацію про його призначення в уряд за квотою "Батьківщини".

Нагадаємо, Верховна Рада завтра розгляне звільнення Шевченка з посади міністра екології.

Раніше Шевченко заявляв, що має намір судитися з Ляшко після того, як той звинуватив міністра у перебуванні за межами країни під час пожежі на нефтебезе під Києвом.

За словами Олега Ляшка, міністр екології Ігор Шевченко 8 червня 2015 р. повернувся з Ніцци приватним літаком народного депутата України, члена депутатської групи "Воля народу" Олександра Онищенка.