ua en ru

Міністр екології повернувся з Ніцци приватним літаком нардепа Онищенко, - Ляшко

Міністр екології повернувся з Ніцци приватним літаком нардепа Онищенко, - Ляшко Фото: Ігор Шевченко

Ляшко вимагає від генпрокурора негайно заарештувати Шевченка

Міністр екології України Ігор Шевченко 8 червня 2015 р. повернувся з Ніцци приватним літаком народного депутата України, члена депутатської групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко сьогодні з трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"8 червня 2015 р. Україну спіткала велика екологічна катастрофа - у Василькові вибухнула база, де бадяжили бензин, паливно-мастильні матеріали. Де був у цей час міністр екології Шевченка? Закордоном! У Ніцці прохолоджувався! У відпустці, яку він поїхав без відома прем'єр-міністра, хоча законодавство передбачає, що члени Кабміну не мають права виїжджати за кордон без відповідного дозволу", - заявив Ляшко.

Також лідер Радикальної партії розповів подробиці відльоту Шевченка.

"Я наводжу факти: 6 червня 2015 р. пан Шевченко вилетів з Жулян на Дрезден приватним літаком, зареєстрованим у Туреччині за дипломатичним паспортом. Повернувся в Україну 8 червня таким же приватним літаком, але вже з Ніцци. Повернувся іншим літаком! Його номер PHARO. Власник цього літака - народний депутат України, наш колега Онищенко (Александр Онищенко - ред.). У мене питання до колеги Онищенко... Яким чином міністр екології Шевченка літав на вашому приватному літаку? У мене вимога до генерального прокурора порушити кримінальне провадження за фактом вчинення корупційного діяння міністром екології. Адже хто не знає, нардеп Онищенко причетний до газодобувної сфери, а газовидобувна сфера - це сфера відповідальності міністра екології. Тому я вимагаю від генпрокурора порушити кримінальну справу і негайно заарештувати Шевченка", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, це Ляшко раніше вже звинувачував Шевченка в тому, що той був у Ніцці під час пожежі на нафтобазі. Однак Шевченко спростовував цю інформацію.

Додамо, 12 червня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відчитав Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі під Києвом.